Παρασκευή 11 Απριλίου 2014



Παρακάτω,παρουσιάζουμε τους Ναούς της ενορίας μας,με πρώτο,τονΚαθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο οποίος είναι κτισμένος το 1950.Ανακατασκευάστηκε το έτος 1993 σε ρυθμό σταυροειδής μετά τρούλου.Τελούνται όλες οι ακολουθίες και τα ιερά μυστήρια της ενορίας μας. Παναγυρίζει την 21η Μαϊου.






Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου.
Είναι πολιούχος της ενορίας.Το κτίσμα μετά από διάφορες φάσεις παρεμβάσεων καταλήγει να ιστορείται το έτος 1890.Πανυγηρίζει 15η Αυγούστου και γίνεται λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας.Τελείται επίσης θεία λειτουργία και την Παρασκευή της Διακαινισίμου Εβδομάδος.










Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου.
Βρίσκεται δίπλα από τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου,είναι ένα μικρό παρεκκλήσιο,κτισμένο το 17ο αιώνα και αναστηλώθηκε το έτος 1993.Εορτάζει την 6η Δεκεμβρίου,τελείται θεία λειτουργία την 20η Μαϊου και την Τετάρτη της Διακαινισίμου Εβδομάδος.









Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης.
Εξωκκλήσιο της ενορίας,βρίσκεται κοντά στον κόμβο της Καμπής,κτίσμα του 16ου αιώνα και
εορτάζει την 25η Νοεμβρίου.Επίσης τελείται θεία λειτουργεία την Τρίτη της Διακαινισίμου Εβδομάδος.Από Οκτώβριο μέχρι Μάιο και κάθε 1η του μηνός τελείται ιερά Παράκληση στις 4μ.μ.




Ιερός Ναός Προφήτου Ηλία. 
Εξωκκλήσιο της ενορίας,κτισμένο στο λόφο ενός πανέμορφου
άλσους.Χρονολογείται το έτος 1843.Πανυγηρίζει την 20η Ιουλίου,τελείται θεία λειτουργία και το Σάββατο της Διακαινισίμου Εβδομάδος.Από Οκτώβριο μέχρι το Μάιο και κάθε 15η του μηνός τελείται ιερά παράκληση στις 4μ.μ.

Σε όλους τους ναούς τελούνται τα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας ανάλογα με τις ανάγκες των πιστών.


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε εικόνες από την εσωτερική και την εξωτερική ομορφιά του Ναού :











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου